Actueel

Nieuws

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Waar vind ik een hypotheekadviseur? Lokaal nieuws maandag 26 november 2018

Waar vind ik een hypotheekadviseur?

Een hypotheek is een lening waar u een koophuis mee financiert. De voorwaarden maken het verschil. Kunt u de hypotheek tussentijds gratis aanpassen? Mag u extra aflossen? Is de afgesproken hypotheekrente mee te verhuizen naar een ander huis? Zodra u deze zaken gaat meewegen, omvat een gedegen advies meer dan alleen de laagste hypotheekrente.

In een goed hypotheekadvies van een adviseur zit heel wat uur aan reken- en begrotingswerk. De adviseur is zelf volledig verantwoordelijk voor de juistheid van het advies en daarvoor worden kosten in rekening gebracht.

Van Kuringe Adviesgroep vraagt klanten om hun ervaringen te delen middels reviews op het onafhankelijk consumentenplatform Advieskeuze.nl. Daarmee maken we de klanttevredenheid van klanten inzichtelijk voor andere consumenten en kunnen we onze dienstverlening blijvend verbeteren. Op dit moment zijn op Advieskeuze.nl al bijna 5.000 financieel dienstverleners, makelaars en notarissen actief. Daarnaast staan op het platform ruim 80.000 gecontroleerde reviews. Een overzicht van de reeds geplaatste reviews over Van Kuringe Adviesgroep kunt u hier lezen.

Van Kuringe Adviesgroep
Verzekeringen – Hypotheken – Makelaardij - RegioBank

Eerschotsestraat 72
5491AD Sint Oedenrode info@vkgroep.nl www.vkgroep.nl

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Meierijstad.

Aanmelden