Welkom op nieuwbouw-meierijstad.nl

De gemeentelijke nieuwbouw site die u informeert over alle nieuwbouwprojecten, koop- en huurwoningen, in Meierijstad. Hier vindt u een compleet overzicht van al het actuele- en toekomstige aanbod van nieuwbouw woningen in Meierijstad. Naast projectmatige huizen treft u hier ook de projecten aan voor CPO (collectieve zelfbouw) en PO ( Particuliere bouwkavels) .

Interesse in een nieuwbouw rijwoning, vrijstaand huis of (starters) appartement? Gezamenlijk (duurzaam) bouwen in een CPO-initiatief? Op zoek naar de ideale locatie voor uw toekomstige nieuwbouw huis? Schrijf u in en maak uw interesse kenbaar.

Via nieuwbouw-meierijstad.nl blijft u automatisch op de hoogte van alle nieuwbouw ontwikkelingen in de regio en kunt u de gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe u wilt wonen.

Laatste nieuws

Acht maanden wonen op een vulkaan, op weg naar Mars

In een poging leven op de planeet Mars te simuleren, verblijven zes mensen acht maanden lang op een geïsoleerde vulkaan in Hawaii.

Ze wonen in een ruimte van 100 vierkante meter op de Mauna Loa-vulkaan. Telkens als ze naar buiten gaan, moeten ze ruimtepakken aan. Hun enige contact met de buitenwereld verloopt via e-mail. Volledige publicatie

Zelfs als je op de tocht zit, is duurzaam wonen mogelijk - Trouw

Foto ANP

In de tocht zitten omdat je geen geld hebt voor isolatie of dubbel glas: ook dan is duurzaam wonen mogelijk, blijkt uit een proef met het Woningabonnement. Steeds meer steden doen mee. Volledige publicatie

Rijk moet afspraken maken met gemeenten over lagere bouwleges

Foto nvm.nl

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze wet verbetert de rechtspositie van bouwconsumenten door de aansprakelijkheid van aannemers uit te breiden.

Zij worden niet alleen aansprakelijk voor verborgen gebreken, maar ook voor zichtbare gebreken die niet bij oplevering geconstateerd zijn. Daarnaast moet de koper voortaan expliciet de laatste betaling vrijgeven bij nieuwbouwwoningen (5% bouwkosten in depot bij de notaris)... Volledige publicatie

Dijsselbloem: hervorming huizenmarkt in crisis was economisch dom - BNR Nieuwsradio

Foto ANP

Volgens Minister Dijsselbloem van Financien (PvdA) was het besluit om de woningmarkt te hervormen tijdens de financiele crisis 'economisch dom, maar ook de politieke realiteit'. Volledige publicatie
Naar nieuws

Waarom inschrijven:

Wenst u op de hoogte te blijven van de nieuwbouw ontwikkelingen in de regio Meierijstad? Schrijf u dan vrijblijvend in. Enkele voordelen van inschrijven zijn:

  1. Als eerste op de hoogte van nieuws over projecten in uw regio
  2. Eenvoudig inschrijven voor specifieke nieuwbouwprojecten
  3. Bewaar uw favoriete projecten en blijf op de hoogte van ontwikkelingen
  4. Uw woonwensen kenbaar maken aan gemeenten en ontwikkelaars
Naar inschrijven

Over de gemeente

De gemeente Meierijstad omvat de volgende plaatsen en kernen: Veghel, Erp, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Keldonk, Boerdonk, West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland.

Over de gemeente